Bamako-n is rádióznak 🙂 M. Laci barátom keresett meg és tanácsot kért CB antennával kapcsolatban egy Bamako-s autóra. Kiderült, egy kis csapatot segít és támogat, akik a Budapest-Bamako 2020-on indulnak. CB rádió mellé javasoltam PMR446-ot mivel az autóból kiszállva csak könnyebb a kapcsolattartás kézi rádiókkal. És miért fontos a rádió ? Ahová a fiúk mennek, ott nincs GSM. A legbiztosabb módja a kapcsolattartásnak a műholdas telefonon kívül a CB rádió, és kisebb távon a PMR. Szó szót követett és egy kis utána járással sikerült egy pár Motorola Talkabout T82 Extreme RSM rádiókat szerezni a csapatnak.

Www.anico.hu -val közösen megtámogattuk őket 🙂 Az autó amúgy is egy jó célt fog szolgálni mint adomány, így legyenek az útközben segítő eszközök is azok! Plusz egy napelemes töltő és a www.climbing.hu támogatásában 2db fejlámpa is útnak indult. Bamako hivatalos oldala  Start Budapestről 2020.01.31 14 óra Bamako rádiós infó mert úgyis ezt kérdeznétek először 🙂

Ezt úgy kaptam ez a hivatalos infó a nevezőknek! ——————————————————————————— Pihenők alatt a táborokban: Belső és táboron belüli közeli kommunikációra a PMR 1-10 ig csatornákat használják majd menet közben: 11m-es 27Mhz-es CB rádiókat használnak magyar egységek egymás között, privát kommunikáció közép 26 és FM moduláció magyar egységek egymás között,csapat kommunikáció közép 27 és FM moduláció   Hivatalos Budapest-Bamako központi csatorna közép 28 és FM moduláció Egymás keresése közép 40 USB Természetesen ha törik a bili, egyéb csatornákon és USB moduláció Az angolt beszélők közép 28 és FM moduláció, és még fölötte néhány csatorna, de természetesen az adott helyzetnek megfelelően. —————————————————————————————– Laci írt pár sort a fiúkról: Egy felettébb lelkes  6 fős csapat, a 70-es rajtszámmal és Six Stroke fantázia névvel indultak neki a világnak, egy  4×4 Túra Autó Mitsubishi L 300 Transporter -rel. A srácok viszont el tudtak indulni! Szurkolok nekik nagyon! Egy apró szösszenet: ezek a fiatal gyerekek önmagukat meghazudtolva iszonyú sokat dolgoztak az autón, a túra szervezésen. Valami hihetetlen mennyiségű munka van már a hátuk mögött! Számomra teljesen elképesztő, hogy milyen kitartással, mekkora odaadással dolgoztak hónapok óta ezen az egész Bamako-túrán! És még ami a háttérben van; az autót fecnikre szedték, átépítették vagy 3x. Sok mindent kicseréltek az autón. Rengeteg meló van benne, az autó feljavításában! Baromi sok! És az egészet támogatásként ott fogják hagyni. Az autót valami iskolának, vagy egyéb, ott helyben található szervezetnek fogják ajándékozni!! Az autó szinte minden porcikája fel lett újítva. És olyan kitartással dolgoztak rajta, mintha az életük függött volna rajta. M.Laci —————————————————— Mivel későn kaptam meg az infókat és a fotókat, így most egy rövid cikk készült, de amint jönnek újabb képek és infók, bővül a cikk 🙂 …….