Ferenczi Róbert vagyok, 3 gyermekes családapa, férj, hobby rádiós és tartalomkészítő. Veszprém megyében Tapolcán születtem és azóta is itt élek családommal együtt. 

2005 óta foglalkozok komolyabban a kézi adóvevőkkel a CB rádiózás mellett. Mindig is szerettem volna megmutatni a hobbi adóvevők használatát másoknak, erre pedig jó lehetőséget adott az internet.  

A Youtube csatornám 2011-ben indult el, majd a Facebookon is létrejött a pmrradio.hu oldalam. Több kínai gyártó termékét próbáltam ki az évek alatt a nagy márkák készülékei mellett. Természetesen nem csak az adóvevőkkel, hanem a hozzájuk tartozó felszerelésekkel is foglalkozom, sok esetben ötletelve egy-egy még nem létező kiegészítőn. 
 
Az elmúlt évek során rendszeresen szerveztem rádiós találkozókat így összehozva a csak az interneten-, vagy az éterben találkozó rádiósokat. Az Anico Kft.-vel karöltve 2018-tól kezdtem a Motorola PMR446-os adóvevők tesztelését, bemutatását, videós informatív anyagok készítését a leendő vásárlóknak. Elindítottam a “PMR 1×1 kezdőknek” rovatot, amivel az íratlan PMR446 szabályokat picit könnyeben próbálom bemutatni a kezdő rádió-felhasználóknak. 

 
Hobbi mellett 2019-ben az eChat POC adóvevőkkel is elkezdtem komolyabban foglalkozni, majd 2021-től a Caltta ipari rádiós rendszereinek bemutatása és tesztelése is a feladataim közé került. Ugyan ebben az évben felkérést kaptam, hogy én prezentáljam a Motorola Wave POC rendszerét a magyarországi Motorola viszonteladói napon. 2023. márciustól pedig az Anico Kft. területi képviselőjeként dolgozom főállásban. Így vált a hobbi számomra hivatássá. 

 
Céljaim a jövőre nézve?: több időt szakítani a rádióamatőr vizsgára való felkészülésre és végre vizsgát tenni. Emellett pedig továbbra is népszerűsíteni csatornáimon az adóvevőhasználatot, mint hasznos és praktikus kommunikációs formát.