Wouxun KG-UVD1P és NL-770R kalandja a becsehelyi kilátón

 

2012.02.25-én este elindultunk hatodmagammal a becsehelyi, kis-hegyi csillagdába, hogy megfigyeljük a Vénusz-Jupiter-Hold együttállást. Jó rádiósként vittem magammal rádiót is, hátha lesz valami jó összeköttetés is. Természetesen távcsövön keresztül megnéztük a bolygókat, néhány távolabbi objektumot (Androméda köd, nyílt halmazok, stb.) Majd 21 óra körül gondoltam, hogy most már felmegyek a kis hegyi kilátóba kicsit rádiózni. A rádiós felszerelés a következő volt:

Transceiver: Wouxun KG-UVD1P 1 és 4 W

Antenna: Nagoya NL-770R közvetlenül a rádión átalakítóval

Zalaegerszegen működik (egyelőre teszt jelleggel) egy papagáj az 5-ös csatornán 100 Hz-es CTCSS kóddal, és egész jól bejutottam a kilátótól 48 km-re lévő átjátszóra. Ezután megpróbáltam a balatoni papagájra bejutni, ami tőlem 69 km-re volt. Zajmentesen sikerült is, időközben Keszthelyről Józsi is bejelentkezett, majd a beszélgetésbe bekapcsolódott egy PMR-s Nagykanizsáról, riportálva, hogy kitűnően hall a víztoronynál és érdeklődött, hogy hol vagyok.

Végül Robikával is sikerült kapcsolatot teremteni, akit még közvetlenül is hallottam, igaz zajosan, de jól érthetően. Remélem legközelebb valami irányított antennával tudok kimenni, és még több jó összeköttetést létesíteni kis teljesítménnyel. 🙂