Rövid beszámoló Szt. György hegyről.

Robi1001

 

13:30 körül értem fel a hegytetőre, kb 22 fok gyönyörű napsütés. Az éterben még sehol senki. A tapolcai papagájt és az eqso kaput szépen vételeztem, az Ordacsehi kapuval együtt. Kb. 14 óra körül nyugatról a Keszthelyi öböl felől elkezdett beborulni és feltámadt a szél. Ezzel egy időben halottam meg az első távolabbi állomást Füred felől valamelyik kilátóból. Elnézést, ha nem tudok pontos hívóneveket adni nem vittem íróeszközt. 🙂 Majd sorba jelentkeztek be a Balaton körüli kitelepülni induló vagy stabil állomások. Lelle, Siófok Szimat, Földvár, stb.

Egyre jobban beborult, Györöknél már esett, a hegyről szépen láttuk, ahogy a Balaton partot végig veri az eső. Közben Veszprémi Gabeszék is bejelentkeztek, a Hajagról, a régi orosz bázisról. Csináltunk egy 50miliwattos próbát, szépen halottak. Majd a Tubesről is bejelentkezett 76-os Gábor. Nemsokára rá egy Szekszárdi csapat, ők is elérték a Balatoni madarat. 🙂

Észak felé egy kitelepülővel, Gepárdal sikerült beszélnem, ő Sopron környékén volt egy kilátóban. Az eső elkerült minket, végignéztük, ahogy elsötétül a nyugati medence és jó párat dörgött is a somogyi oldalon. 3 órát bírt a rádióm akkuja így kb 4 óra 20 kor elindultam lefele a hegyről. Köszönöm mindenkinek az összeköttetést, örülök, hogy sokan az eseteges megázást kockáztatva kitelepültetek.