VEASU UV-8DR Farkasbőrbe bújt bárány .

veasu kenwoodVEASU UV-8DR néven megjelent egy érdekes rádió .
Kinézetben a Yaesu 8D re hasonlít . A belseje viszont egy
mondhatni alap kínai rádió . De azért annyira nem alap 😉
Érdekessége , hogy tyt antennát és tyt uv3r menü beállításait kapta .
0-32 ig digitálisan állítható hangerő .
ctcss és dcs scann
Van akkumulátor volt jelzés is .
Továbbá a rádió tetején egy szabvány DIN audió headszet aljzat is helyet kapott veasu din
A rádió oldalán amúgy ott a szabvány kenwood füles csatlakozó ami egyben a programozó port is .

veasu bill
Nagyon jó minőségű burkolat és gumi alkatrészekről példát vehetne a többi gyártó .veasu ptt
Dual Ptt gomb pedig nagyon hasznos is tud lenni főleg ha 2 fele beszél az ember 😀
Akkumulátor kicsinek tűnhet 1200mAh de annó a Puxingoké se volt több , max kell egy tartalék .
Hangjára nem lehet panasz ,e mély hangzás de doz zörgés nincs a hangszóró meg üvölt ha kell 😀 .
veasu din
Bemutató videó

Hosszabb videó

Memória kezelő program  cn 8dr

A rádió ha teszik akár itt is megrendelhető közvetítői segítséggel . Ára  árfolyam függően kb 22e forint netto .

 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

11 hozzászólás a(z) VEASU UV-8DR Farkasbőrbe bújt bárány . bejegyzéshez

 1. Kerteszradio mondta:

  Kinézete miatt vettem meg, nekem ez a formaterv bejött. A külső koppintása kiterjed az akkura, az igazi és a kamu-Yaesu akkumulátora csereszabatos. Mérve az 1200mAh-s kapacitás meg is van, pontosabban 1227mAh, de a töltőelektronika nem ugyanaz. Csupán CV/CC jelleggörbéjű – és ellentétben a wouxun töltőkkel nem impulzustöltők (trickle charge) és nincs lekapcsolás, ezért nem jó a 3-4 órán túl bennehagyni az akkut. Persze becsületesen az illő kerek 8.4V-on tartja a pakkot, ez pont a szakirodalom szerinti, ámbár a szakirodalom azt is mondja, hogy a líthiumakkuknak nincs szüksége ilyen lebegtető töltésre, sőt ez egyenesen káros is. A beígért 7W teljesítményt nem tudom igazolni, műantennán (stabil 8.4V-ról járatva) 6W a kimenőteljesítmény, mindkét sávon, eközben kerek 1.5A tápáramot vett fel. Kis teljesítményen sajnos csak 4.5W-ra esik a kimenő, ezért kicsit csalódott is vagyok, de a fogyasztás 1A-re mérséklődik, tehát “L” fokozatban sokkal jobb a hatásfok. Az FM rádió hangja egész kibírható, és már 65MHz-től indul a sáv, bennevan az OIRT is. Persze adót nemigen találunk már ott. (Hacsak nem teszünk oda egy transzmitterrel). A csendes FM-rádiózást 65mA-el megússzuk. Az adóvevő vétel közben hangerőtől függően 55-150mA áramot vesz fel. A bekapcsolt elemtakarék (SAVE) funkcióval 35mA átlagáramra esik a fogyasztás. A vétele nagyon jó, habár SDR, de inkább ennek az előnyei mutatkoznak meg. A hangja is részletgazdag, úgy adásban, mint vételben. Bár a beépített mikrofon kissé süket. Vagy bele kell bújni, vagy hangosan beszélni. Companderünk van, hatékony is, de nem tudjuk kihasználni, ugyanis ha bekapcsoljuk, akkor már torz lessz az adásunk, de van olyan aki ezt szereti a vevőoldalon, mondván hogy “ez aztán szól !” Az adófreki stabil, +22 fokon az eltérés +19Hz (nem KHz!) +33 fokon ez +22-23Hz-re adódik. Később ha van tapasztalat, megosztom itt. Még annyit, hogy a képen/videón a kijelző jobb felső sarka fölött látható LED rendeltetésére nem tér ki a manuál, sőt mélyen hallgat az aktiválásának módjáról is. Azt látom hogy valami sárga van a plexibetét alatt, tehát fehér LED lehet, de elindítanom nem sikerült, kérlek írjátok meg hogy lehet !

  • riptor mondta:

   Üdv! A LED lámpát a jobb felső * /csillag/ gombbal lehet ki és bekapcsolni. Nagy fényerőt azonban ne várj tőle. Az akksit valóban zabálja kikapcsolt állapotban is, nekem 5 nap alatt kinullázta a töltést. Úgyhogy most külön hordom az akksit és a rádiót 🙁 .

 2. Kerteszradio mondta:

  Kezdetben úgy tűnt, a zajzár semmit nem szabályoz. Ezért összemadzagoltam egy FT817-el meg egy generátorral, és a következő derült ki : a 0 kikapcsolt állapot (packet előnyben) 1-es állásban még a 817 S1 kijelzése előtt nyit a zajzár, 9-es fokozatban az S7-nek megfelelő erősségű jelre nyit. Szerencsére jelentős hiszterézise van a zajzárnak, így ha a jel a nyitási határon van stabilan nyitva marad. Emellett a 817 zajzára idegesítően nyitogat.

 3. Kerteszradio mondta:

  Ha mind a két VFO működik (DualWatch-kettős figyelés) a battery save 600mS OFF és kb 120mS ON állapota 600/200mS-re módosul, átlagfogyasztás 42mA-re jön ki. Ebből az következik, ha a két VFO-ra nincs szükségünk, az egyiket nyugodtan kikapcsolhatjuk, egy kis árammegtakarításért. Keresés (freki) közben sajnos ugye a save nem megy, így 67mA kell. Keresés sebessége : 106 freki-csatorna/perc. Másszóval nem gyorsabb ez sem mint a bao vagy woxi.

 4. Kerteszradio mondta:

  És ami kellemetlen : a kikapcsolt rádiónak is van 7mA áramfelvétele. Nagyon nem meglepő, mindegyik szlopál már mA-t az akkuból de csak párat. Ha ez igaz, 7 nap alatt lemeríti a teljesen töltött akkut. Ezt le is tesztelem MOST!

 5. Kerteszradio mondta:

  Második nap van a feltöltött pack a kikapcsolt rádión. Most 7.87V.

 6. Kerteszradio mondta:

  Köszi az infót, és láss csodát világít ! Pedig végignyomkodtam a gombokat, de akkor nem akarta beindítani. Ezzel együtt a 7 napos próbát megszakítom, mivel Te is jelezted hogy leszippantja, így nem lehet mérési hiba.

 7. Kerteszradio mondta:

  Megméregettem a battey ikon kijelzéseit. Az elemikonban három vastag pálcika mutatja a töltöttségi szintet. 3 pálcika : 7.3V felett. 2 pálcika : 6.7-7.2V között. 1 pálcika : 6.1-6.6V között. Üres elem ikon : 5.7-6.0V.
  Üres elem ikon villog : 5.6V alatt.

 8. Kerteszradio mondta:

  A kimenőteljesítményt ismételten megerősítem. Állítani lehet, de nem sokat számít – gyakorlatilag nincs LOW power. Zajzár hasonlóképp. Az “amerikai 2M”-re ki lehet nyitni a következőképp. Sávhatárt beírjuk, és amint rákattintunk a WRITE-ra azonnal ráülünk az enter-re de késlekedés nélkül. Ez fontos, mert ha az ekkor jövő hibaüzenetet ilymódon sikerül leokézni, mégpedig 100mS-on belül, a rádió nem fut timeoutra és a beírás sikerül. Persze ha már kézben van, módosítom a csatornalistát. Átírás után beküldtem rádióba (rádió újraindul-standard eljárás) és meglepődve vettem észre hogy nem minden változtatást írt át a rádióba. Látszólag random szelektál. Viszont a 49 helyett csak 47 csatornát írtam bele és a rádióban még mindig ott volt a 49. Ezen a bugon csak úgy sikerült túllépni, hogy a módosított listát elmentem file-ba, és ami fontosabb : nettó a csatornalistát le kell resetelni. Reset menű : bekapcs+MENU gomb. Tejbetök egy rádió ez (is) !

 9. Kerteszradio mondta:

  HELP WANTED ! Az a probléma adódott eme csodával, hogy a zajzára még a legerősebb jelekre sem nyit. Hiába veszem le. Monitorgombot megnyomva minden adás hallatszik rajta. DCS kikapcsolva. Próbáltam RESET-et az sem segít. Ha a zajzárat (SQ) kikapcsolom és helyette DCS-el szűrném, beállításkor elnémul, de menűből való kilépéskor mintha nyomnám a monitorgombot úgy nyitva marad, pedig a DCS kód meglétét kijelzi. Ötlete van valakinek ?

 10. Kerteszradio mondta:

  Eddig senkinek sem volt, tehát vissza lett küldve, sőt meg is jött a cserepéldány. Persze a gyári száma tök ugyanaz, sőt ugyanazt a példányt kaptam meg mint ami a 409shop-on szerepel – vagy az összes ugyanazzal a gyári számmal jön ki . . . Személy szerint erre hajlok. Megérkezése után a régi készülék programját beletöltve az ismerős csatornák fogadtak, megy minden mint a karikacsapás – de van némi változás. A rossz hír : a zajzár mostmár ugyanolyan erős jelre nyit – de doszta mindegy hova állítom. Szerencsére ez elég alacsony, tehát ez nem gond, eddig is minden zajzárat az “épp csak fogjon” állásban használtam. És, eltűnt a 6W-os kimenő, éppcsak tud a készülék 4W-ot 8,4V-ról. Viszont végre van teljesítményfokozat, és low állásban 1W-ot ad – na ez hiányzott nagyon.

Vélemény, hozzászólás?