Területi képviselő egy napja, avagy
ilyen eredménnyel zárult a Dobos Security eChat tesztje

Nemcsak a termék kiváló ismerete fontos tényező, hanem a termék célcsoportjainak alapos ismerete is. Ezért is kaptam az alkalmon, amikor egy szombathelyi megbeszélés révén el tudtam menni a Dobos Security irodájába és végre nem csak telefonon vagy e-mailben lehetett kommunikálni, hanem személyesen is be tudtam mutatni az eChat rendszert, még a pandémia miatti korlátozások előtt. A másik megbeszélés délutánra volt időzítve, így kihasználva az egész szabad délelőttöt Dobos Róberttel, a cég tulajdonosával alaposan át tudtuk beszélni az elmúlt egy hét tapasztalatait.  –  Ferenczi Róbert eChat értékesítő személyes beszámolója következik a Dobi Secuity eChat tesztidőszakáról:

Azt tudni kell, hogy Róbert nem most látott először rádiós rendszert és ilyen szintű műveletirányítást, mivel előzőleg hivatásos szervnél teljesített szolgálatot ilyen poszton. Tehát nekem is fel volt adva a lecke: egy profi kezébe kerül az eChat rendszer! Ennél hasznosabb teszt és érdeklődés nincs, minthogy egy olyan cégtulajdonos teszteli és mondja el a véleményt egy új technológiáról, aki ért az adóvevőkhöz és látja az előnyeit, esetleg fel tudja hívni a figyelmemet olyan pontokra, amit fontos lenne továbbítani a gyártó felé. Róbert engedélyt adott arra, hogy dokumentálhassam a délelőttöt, így más is bepillantást nyerhet a rendszer éles használatába.

Diszpécser kommunikáció a Dobos Security-nél

Mivel az eChat diszpécser program telepítését előzőleg e-mailes és rövid videós segítséggel Róberték megoldották, így szinte profin kezelték a teszthét végére az eChat diszpécser rendszert. Az eChat E350 internetalapú adóvevők használata se okozott gondot, ebben nagy segítségre voltak az echat.hu oldalon-, és az Anico Kft. YouTube csatornáján lévő bemutatóvideók is. Megkértem Róbertet, hogy egy publikus diszpécser használatot ledokumentálhassunk. Róbertnek a legjobban egyébként az tetszett, hogy a PC használatakor nem csak az egérrel, hanem a space gomb nyomásával is indíthatunk beszédforgalmat, amivel gyorsítható a diszpécser reakciója.

 

Az eChat elektronikus naplózás előnyei

A tesztelést Róberték eredetileg eChat E350-es adóvevőkkel végezték, most a találkozóra viszont vittem eChat E700-as adóvevőt is. Az elektronikus naplózást már előzőleg kérdezték a Dobos Security tesztelői és örültek, hogy a diszpécser program is rögzíti beszédforgalmat. Viszont most, hogy megmutattam az eChat E700-as rádiót – amin viszont minden beszédforgalom tételesen elmentődik – felcsillant a cégtulajdonos szeme, és azonnal üzembe is helyeztük ezt a készüléket is. A délelőtt folyamán már használták is az eChat E700-as rádiót. Mivel könnyen bővíthetők a flották, így nem okozott gondot a rádió integrálása a demo csoporthoz. A délelőtt elteltével a járőr leadta a rádiót, így be tudtuk mutatni, hogyan lehet lementeni a beszédforgalmat, és ez miért is jó.

Vigyük magunkkal az eChat diszpécser programot!

Az eChat felhasználókat nemcsak az irodában lehet nyomon követni, hanem igazából bárhol dolgozhatunk, a rádiókkal és egy tablet segítségével a diszpécser sincs helyhez kötve. Ezt a lehetőséget megemlítettem a tesztelés indulásakor Róbertnek. És mint kiderült, az ő fantáziáját is megragadta az ötlet. Az irodában volt erre alkalmas 2 az 1-ben eszköz, így Róberték ezt is ügyesen megoldották, és nekik is nagyon tetszett ez a mozgékonyság.

Vélemény összefoglaló

Rengeteg információt kaptam ez alatt a 4 óra alatt, míg ott lehettem az irodában. Igaz mindent nem dokumentálhattam, de nekem így is tanulságos volt. Alaposan átrágtuk a további felhasználási ötleteket, mint például:
– távolabbi telephelyek összekötése
– időszakos rendezvények esetén flottabővítés (bérlési lehetőséggel)

És még sok egyéb hasznos építő jellegű kritikával bűvölt el az a rengeteg információ, amit aznap begyűjthettem. Róbert örült az újabb lehetőségnek is, mivel megemlítettem a pályázat útján nyerhető pénzügyi támogatást is, így ez méginkább előre hozta tervezést. Kis cég lévén nagy segítség egy ilyen beruházáshoz, ha van pályázat. Jó volt látni, hogy elkezdődött egy kis ötletelés és ennyire megtetszett a rendszer használhatósága a Dobos Security-nek, akiknek ezúton is köszönjük a tesztlehetőséget, és hogy megengedték az anyagok dokumentálását és közzétételét. Nekem meg külön jót tett a fejtágítás, és hogy még közelebbről tudtam segíteni ezt a munkakört is!

 

Ferenczi Róbert www.pmrradio.hu

eChat Területi Képviselő, Anico Kft.

Ha tetszett a blogcikk és lenne kérdésed az eChat rendszerrel vagy a rádiókkal kapcsolatban, keress bátran!
Tesztelésre is van lehetőség, így ennek intézésében is kérhetsz segítséget közvetlen tőlem a /Kapcsolat fülön/.