Éjszakai DX, 2011.07.02

Balaton part, Szent György hegy

 

A meghirdettet időpontban kb. este 19 óra körül értünk fel a hegytetőre, jó sok cuccal: Akkuk, antenna sátrak, stb. Szóval volt súly rendesen. PMR 446-on már javában lehetett hallani állomásokat a Dunántúlról, elsőnek 76-os Gábort és Parázs01-et hallottuk meg a Zengőről.

Sajnos az időjárás nekünk igen, de másoknak nem minden hol kedvezett. Kb. 1 óra forgalmazás után volt állomás délről, akit sajnos elvert a zivatart. De volt akit antenna állítás közben zavart le a hegyről „109HA016”.

A CB sávon sajna nagyon nagy külföldi terjedés csak 23 óra környékén csillapodott így azután lehetett volna igazán DX-elni kis hazánkba, de addigra több Hotelafás álom már lecsendesedett. Nem baj majd hajnalban talán lesz még 27 megán öröm. 😀 Kb. éjjel 1-kor vonultam a sátorba, mert már nagyon hideg volt. A sátorból még kb. 2-ig 27 megán beszélgettem a Balaton körüli éjszakázókkal. Érdekes dolgot is találtunk k39 USB egy ismétlő papagáj jelent meg de nem jöttünk rá hogy honnan felől van és nem mindenki jutott fel rá.

2 órátol próbáltam némi alvást szimulálni – hellyel közzel ment is 🙂 de hajnali 4-re húztam fel az órát. Hajnali 4 kelés nagyon hideg volt kb. 6 fok, a balcsi part környéki völgyek ködben úsztak.

Mivel már csak a Baofengben volt némi delej ez maradt a hajnali DX rádió a CB mellett pmr4-en jó pár perc kurjongatás után sorba jeleneztek a didergő ébredező zombinyuszi hangok. 😀

Szimat. Dizel, a balaton parti betyárok, akik még kitartottak, majd a Pilistető és 27.470 en egy Győri Hotel alfással sikerült beszélnem.

Északról elkezdett befelhősödni így lassan már nem látszódott tisztán a napfelkelte. Kb. 6 óra kőrül a felszálló ködös pára meghozta keletről is terjedést és meghallottam Kiskunhalasról Nándit a Papagájon,majd gyorsan egy qso PMR4en Szimplexbe, és sikerült 🙂 Baofeng uv3r tette dolgát, mind utólag kiderült Abonyban is meghalottak. Lassan a még fent lévők elköszöntek mindenki készült haza. Mi is pakoltunk.

Pár tanulságot megint levonhatunk ebből a DX-ből is, a következő DX-et hajnalban kell tartani. 😀

Köszönöm mindenkinek, aki aki kitelepült, vagy csak otthon figyelte a DX-et és azoknak főképp, akik kitartottak hajnalig a hidegben.

2011.07.02 DX