Teszt – Puxing px 888 vs Weierwei v1000

Nagy sokára megérkezett a Puxing új üdvöskéje a PX888. A gyár honlapján megjelent képek igen ígéretesnek mutatták a rádiót, élőben viszont kicsit más. Kézbe véve az első szembe ötlő dolog, hogy a kijelző nem olyan, mint a képeken „zsivány puxi”.

A rádió kijelzője teljesen meg egyezik a Weierwei v1000 ével. Különbség, hogy a puxingnak kicsit gyengébb a háttérvilágítása.

IMG_3012

A puxing 888 a szokásos nagy antennát kapta. Kisebbnek tűnik a weierwei mellet. A weiwerwei robosztusabb.

IMG_3013  IMG_3014

Fülhallgató csatlakozó maradt a régi, kissé vékonyka gumi. De legalább elforgatható.

IMG_3015

A PTT felöli oldalon megint sok a különbség, 1 gombbal kevesebb. A Puxingon második gombnak a monitor gomb kapott helyet. Ezen a képen jól látszik a Weierwei kicsit dagibb.

IMG_3018

A puxing gombjainak alakja mérete és elhelyezkedése is teljesen megváltozott. Szögletes nagy gombok, jól látható feliratok – meg kell szokni az új kiosztást. 🙂

 

A belső

IMG_3029IMG_3030

Első benyomások

A Puxing 888 szép hanggal lett megáldva szebb élesebb a hangja, mint a Weierweinek. Jól elkülönül a wide és a narowe üzemmód. Szép tiszta erős a hangszóróból jövő hang. A menüje megegyezik az előző rádiók menüjével. végre van a rádión nyakpántnak fül. Egyelőre ennyi, használom a szerkezetet és írom a többit. 🙂

 

Robi1001 kiegészítése:

Pár napos használat után.

A nagy antenna észrevehető stabilabb vételt produkál, mint a Weierwei v1000 kicsi antennája. Az FM rádió is sokkal jobb. szép hang kívül-belül. 1A töltővel nagyon gyorsan feltölt. Rosszat nem tudok róla mondani. Akinek nem tetszik a bumszli v1000 az vegyen 888-at.

 

Oehlertamas kiegészítése:

Ma kaptam kézbe először haverom jóvoltából a rádiót. Sikerült kipróbálnom az egyik amatőrtárs segítségével. Én Győrben lakom egy 10 emeletes ház 5. emeletén, ő meg Csorna előtt. A moduláció érthető volt az S érték S2-S3 között ingázott, a rádió 5 watton és a saját antennájával volt. A külseje hasonlít a woxung kg 689-re. Az fm rádió is tökéletes és szép hangja van. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Egyelőre ennyi, majd még tesztelem és írok további fejleményeket.

 

Ha1dfn kiegészítése:

Sziasztok! A mai napon összehasonlítottam a két készüléket én is,a tapasztalataim a következők:

Teljesítmény 50 ohmon, BIRD műterhelésen, daiwa műszerrel.

-L v1000 3 watt,px 888 2 watt

-H v1000 6 watt,px 888 6 watt.

Mindegyik esetben a saját akkujáról történt a tápellátás. Itt jegyzem meg rögtön, hogy mechanikailag teljesen kompatibilis a két készülék akkuja, viszont a v1000 est 1600 mAh-sal árulják a px888 1200mAh-s akkujával szemben. Mindkettőnek ugyanolyan, automata a töltője, mint az előd 777-esé volt.

Mechanikai méretre a v1000 testesebb, viszont a meghízását kompenzálva kb 5-6 mm-rel alacsonyabb társánál. Mindkét készülék kezelőszerve, úgymint csatornaváltó, hangerő szabályozó, elég futurisztikus, kicsit nehéz velük megbarátkozni a px 777 letisztultabb formái után. Egyformák az övcsatok is, a px kapott nyakpánt akasztóhelyet is,ez sajna a v1000-nél elmaradt.

Antenna a px-nél megszokott hosszú, vhf flexibilis. a v1000-esnek rövid, tömzsi pöcökantennája van,mármár első ránézésre az ember azt hiheti,hogy nem vhf, hanem egy uhf-es kézivel van dolga.

A menü szinte teljesen azonos, hangos bemondás is elérhető. Azért a design-nál még adnék egy nagy MÍNUSZT a px888-nak, mivel a billentyűzetet elég nehéz megszokni a nem fehér embernek szánt kiosztás miatt! Mindkettőben van WFM műsorvételi lehetőség, de sajnos a beállított állomásokat nem lehetett memorizálni, minden egyes RÁDIÓ üzembe lépéskor hangolgatni kellett.

A dupla kijelző szépen használható, áttekinthető. Itt is egy MÍNUSZ a px-nek, mert a 3 gyönyörű, élénk színben pompázó v1000 után a haloványocska 888 háttérvilágítás már nem tetszik annyira.

Szolgáltatásaiban azonos a két készülék, nagyon jó a külön ctcss adásra-vételre állíthatósága. Érzékenységre a két rádiónál nem volt ordító különbség egy Győr-Zalaegerszeg QSO-nál tök egyformán szóltak a DIAMOND v2000-esen. Talán a px hangosabb teljesen felcsavarva a hangerő szabályozó potit, és még ott sem torzít olyan vadul.

A beszédtitkosító, mert ugye mindkettőben benne van alapban, csak parasztvakítás! Nem kell hozzá Einsteinnek lenni, hogy egy sima rádión is megértsd a forgalmazást. SAJNOS a várva várt külső tápcsatlakozó egyikbe sem lett beépítve, ez nagyon hiányzik, de az ELEMINÁTORRAL megoldódik a mobilozók gondja is.

Nagyjelű viselkedése teljesen azonos a két rádiónak.

Meg merem kockáztatni, hogy a szinte azonos elektromos jellemzők, a minimális eltérések miatt szinte ugyanaz lehet a két készülék belső felépítése is.

Mindenesetre a két készülék még érzékenyebb egy NAGOYA kéziantennával.

Itt jegyzem meg, hogy egy YAESU FT 60 süket, mint az atom, bár az egy kompromisszumos kétsávos rádió a légi sáv vételével is ellátva.

Összességében a v1000 nekem jobban tetszik, de mindenki döntse el maga…

Örülök, hogy megoszthattam veletek a tapasztalatokat,a TÉRERŐ legyen veletek! Üdv,73, dx! Attila