Rádió teszt – Weierwei viv 1000 UHF

Első benyomások

Ez a rádió egy nagyon jól összerakott rádiónak sikerült. A sok kis apró hiba, ami a Puxingon volt ebben már ki van javítva. Az oldalsó gumidugó is jóval erősebb, nem szakad olyan könnyen. A gombok erősek, de mégis könnyen nyomhatók. A duál kijelző nagyon jól áttekinthető.

 

IMG_3780

Belső

Az alaplap stabilan van csavarozva az alu ötvözet hátlapra, látszik, hogy szebbek a forrasztások, mint régebbi rádióknál.

IMG_3782IMG_3774

A kijelző és billentyűzet nem csavarral van rögzítve az előlaphoz, hanem kicsi erős fülekkel rögzül, több szétszedést és összerakást is kibírhat. A hangszóró vízálló szövettel van elválasztva az előlaptól, mondjuk, hogy jó hangja.

A mikrofon stabilan a panelon beültetve. Az előlapon belül egy pont méretes helyen van, hátulról már nem megy be hang, és nem hangszóró résein jut el a hang a mikrofonhoz, hanem a mikrofon előtt egy kis lyuk van. Igaz takarva fröccsenő víz miatt, de direkt a hangszóróhoz jut el hang. Hangminősége nem rosszabb a Puxingénál, élesen megkülönböztethető a Waid és Narrow üzemmód. a moduláción elviekben még lehet változtatni, hasonlóan, mint a Puxingnál. Minden csatlakozója kompatibilis a Puxingal. Egyelőre ennyi:)

 

Weierwei viv 1000 – néhány közeli fotó a rádióról

IMG_4026  IMG_4033

IMG_4030  IMG_4034

IMG_4035 IMG_4039

 

Robi1001 kiegészítése:

Néhány szó 2 hetes használat után.

Nagyon masszív és passzentosan összerakott rádió! Az akkumulátor nagyon jól illeszkedik a rádióhoz, nem tud közé menni se por se víz. Sajnos kénytelen voltam szakadó esőben is használni, de egyáltalán nem ázott be, nagyon jól tűri a vizet!

A kicsi antenna ellenére nagyon jó a vétel és adás teljesítménye, a széles és a keskeny sávú adás állításnál élesen elkülönül nagyon halhatóan, hogy most melyik módban van a rádió.

Az 1600mAp es akkumulátorral nagyon sokáig bírja, normál használat mellet akár 3 napig is kihúzza. Az akkumulátor visszajelző a kijelzőn szabályosan jelzi a töltöttséget, nem drasztikusan, mint a puxingnál, hanem egyenletesen!

A dtmf kód hangoknál nincs időlimit, addig szól, míg nyomjuk a gombot… Elkészült a magyar használati utasítás, igaz még csak 50%-os de letölthető a Letöltéseknél.

 

Toroklaca kiegészítése: 

Közel két hónapos intenzív használat után szeretném megosztani veletek tapasztalataimat erről a rádióról. Először kézbe véve formailag is nagyon megfelelő, tömzsibb, mint a puxi777, rövid antennája kissé szokatlan, de hordozhatóság tekintetében jobb, mint egy hosszabb antenna. Nyomógombjai esztétikailag is megfelelőek, jól áttekinthetők, menürendszeréhez hamar hozzá lehet szokni. Tetszett a hangvezérlés is angol, ill. kínai nyelven, bár erre talán itthon nincs szükség. Kijelzője igazán jó, megfelelően erős háttérvilágítással. Talán ha süllyesztett lenne, kevésbé karcolódna, én ezt a problémát egy kisméretű színtelen cellux szalaggal könnyedén elhárítottam, egész jól védi a kijelzőt, könnyen cserélhető, olcsó. A készülékház igen strapabíró, voltszerencsém derékövre akasztás során kb. 1 méter magasból kőpadlóra ejteni…ahhh, a rádió sarka kicsit megütődött, milliméternyi benyomódás keletkezett, de ezen kívül semmi baja nem lett. Azóta is hibátlanul szolgál, bár néha odakoccan falnak, ajtónak, egyéb kemény tárgynak. Szakadó esőben is dolgoztattam néha a v-1000-est, hiba nélkül állta a „sarat”. Tetszik a hézagnélküli illesztés, valamint az akksi érintkezőinek szilikongumis tömítő kerete is. Nagyon jó a vízálló hangszóróvédő szövet, a mikrofon-csatlakozó takarógumi is jól tömít, cseppállóságból ötösre vizsgázott. A kézibeszélő-mikrofon megrendelése után a rádió használata könnyebbé vált, rádió az övre, mikrofon felcsíptetve a nadrág zsebére, így beszélgetés közben csak a mikrofont kellett fogni, a rádiót nem kellett emelgetni. Kerékpározás vagy gépkocsis használat során szinte nélkülözhetetlen tartozék! Az akkukapacitás 1600 mAh, ami kimagasló a kategóriájában, normál használat mellett igen jó. Sajnos nekem minden nap töltenem kellett, bár én a munkám során napi 12 órán keresztül kb. 24 emberrel tartottam a folyamatos kapcsolatot. De ezt a reggeltől-estig tartó használatot mindig kibírta. Egyébként 1 feltöltéssel másfél napot bírt nálam, de ez igen strapás rádióhasználatnak minősült.

Ami miatt ezen készülék mellett teszem le a voksomat, az a két csatorna figyelés! Munka mellett a családommal is tudom tartani a kapcsolatot, mivel otthon is van egy rádió bekapcsolva. Két gombnyomás és máris a feleségemmel beszélgetek. Jobb és gyorsabb, mint a mobil. Ja és olcsóbb is!

Az FM rádió hasznos dolog, ha híreket akarok hallgatni szintén két gombnyomás és már keresi is a legközelebbi rádióadót. A hangszóró hangereje szintén megfelelő, a hangminőség is jó. Ha egy ismerősöm kézi rádiót keresne, ár-érték arányban ezt javasolnám neki. Remélem hasznos volt ez a kis esszé azoknak, akik most ismerkednek a rádiózás szépségeivel. Kezdő rádiónak mindenkinek ezt javaslom!