Rádió a csónakban. 
Ahol számít a gyors kommunikáció.

Csaknem 3 éve indult az Ökoturisztikai Látogatóközpont Badacsonytördemicen.

Neten itt éritek el őket:
http://www.olk.badacsonylabdihegy.hu/
https://www.facebook.com/olk.badacsonylabdihegy/

 Az induláskor Somogyi Laci, aki túravezetőként is dolgozik a látogatóközpontnál, megkért adjak tanácsot, mert amit  kezdetben vettek PMR rádiókat, nem igazán váltak be. Én akkor Motorola T80-ast javasoltam, mivel mind a strandon, mind a túrákon biztosan használhatók lesznek. Laciék azóta is a t80-as rádiókat használják.

De miért is kellet nekik a rádió?

Mivel a strand nem kicsi, így fárasztó a kiabálás a partról az irodáig. És a túrákon is könnyebb a kommunikáció a rádiókkal.
A legfontosabb viszont, hogy a vízi tanösvényen lévő csónakból, vagy a kenukból ne telefonálgatni kelljen a partra gond, vagy kérdés esetén.
Míg a telefon körülményesen használható a csónakban, a PMR rádiók viszont 1-2mp alatt adásra kapcsolhatók, akár egy gyerkőc által is! És máris szólhatunk a partra, vagy a másik csónakba lévőkhöz. Laciék jól látták, mennyire hasznos a rádió minden téren!
És ez most nem a reklám helye! Ténylegesen gondolja végig bárki, egy ilyen feladatokkal ellátott helyen, mi az
észszerűbb, és leggyorsabb kommunikációs forma!

Idén 2019-ben viszont jött egy lehetőség, a www.motorolashop.hu jóvoltából tesztelhettem, és készíthettem pár videót az új T92 H2O pmr rádióról. Mivel többször jártunk a strandon a látogatóközpontnál, Laci pedig sokszor segített nekem is, az az ötletem támadt, kérhetnék-e engedélyt a T92 H2o teszthez a strandon.
Ezúton is köszönet a látogatóközpontnak, hogy megengedték a teszteket, Lacinak meg az időt, hogy rám szánta 🙂

El is készült a vizes teszt, amit itt láthattok.

Mivel a csónakokban egy előre összepakolt úti csomag van, a vízi tanösvényt megnézőknek érdekesnek láttam ezt is bemutatni:

A csomag szerves része itt is a rádió 🙂

Igaz még mindig a T80-as van az úti csomagban, ez ugye nem teljesen vízálló, de nyakpánttal használható a csónakban is. És mint Laci mesélte, túlélt pár úszást is. Ezt viszont nem javaslom senkinek, hogy kipróbálja! Ha van ilyen régebbi típusú, nem vízálló verzió, egy csobbanást esetleg kibír, gyorsan kivéve, megtörölgetve, megszárítva. De egy hosszabb merülést már nem!
Pont emiatt volt jó megmutatni nekik is, mennyivel jobb választás a csónakokhoz egy T92 H2O.
A vízre, vízálló rádiót 🙂 ha van rá mód 😉
Frissítés 2019.02.27.  A www.motorolashop.hu a videókat látva, köszönetül a segítségért felajánlotta a teszt t92 es rádiókat a vízi tanösvény csónakjaiba !”

Még egyszer köszönet a Látogatóközpontnak és ezen belül is Somogyi Lacinak a segítségért!
Ha a Balaton északi partján jártok és van időtök, mindenképp nézzetek-el a Badacsony lábánál a Herczeg Ferenc strandhoz, ahol a látogatóközpont is van. Nem egy zsúfolt strand, így a mellette elterülő nádas élővilágát zavartalanul fürkészhetitek, ha beneveztek egy csónakos tanösvény túrára 😉
http://www.olk.badacsonylabdihegy.hu/
https://www.facebook.com/olk.badacsonylabdihegy/