Hangrögzítő kábel készítése

 

Kenwood szabványú rádiókhoz

A leírásban Kenwood szabványú (Puxing PX-888, Wouxun KG-UVD1P, stb.) kézi rádiókhoz készíthető hangrögzítő kábel elkészítését mutatom be, mely segítségével rádióforgalmazásokat rögzíthetünk. A kábel elkészítése elég egyszerű, kb. 10 perc alatt össze lehet rakni. Az elkészítéséhez stereo jack csatlakozót használjunk, mivel a rádió audio kimenete is stereo aljzatú. Az alábbi rajzon jelöltem hogyan kell bekötni a jack csatlakozót.

A kész kábelt össze kell kötni a rádió audio (Speaker) kimenetével és a PC hangkártya vonalbemenetével (Line in) vagy mikrofon bemenetével. Fontos, hogy ügyeljünk a rádió hangerejére, nehogy túlvezéreljük a PC hangkártya bemenetét, mert könnyen elszállhat, és esetleg nagyobb károkat is okozhat a PC többi részében is.

A rögzítéshez érdemes letölteni a Scanner Recorder programot. Nagy előnye, hogy csak akkor rögzít, ha a rádióadást érzékel. Háttérben is futtatható, kis processzor igényű. Innen tölthető le: ScanRec.

audiokabel-kenwood

 

Hozzávalók

  • 1 db 3.5 jack csatlakozó (sztereo)
  • 1 db 2.5 jack csatlakozó (sztereo)
  • jobb minőségű adatátviteli kábel

 

Figyelem! A kábel elkészítése és használata csak saját felelősségre, mivel az esetleges hibákért és károkért felelősséget nem vállalok!

 

Készítette F. Tamás